Kukkakaalia ei tule käytettyä tarpeeksi. Olinkin mielissäni kun löysin tämän lupaavan ohjeen Valiolta. Vähän muuttelin ainesuhteita. Tätä teen uudestaankin, lapsetkin söivät tosi hyvin. Seuraavalla kerralla lisään kuitenkin joukkoon vaikkapa porkkanaa kevennykseksi. Kuva on aivan mielikuvitukseton, nälkä oli nimittäin RAASTAVA töiden ja lenkin jälkeen.

348409.jpg

1 kukkakaali 400 g - 1 kg

vettä ja suolaa

400 g  kevyttä jauhelihaa

1 iso sipuli

suolaa, yrttisuolaa, mustapippuria maun mukaan

2 munaa

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta.

n. 2 dl Polar 15 juustoraastetta

Paloittele kukkakaali ja keitä sitä 5 minuuttia. Ruskista tällä välin jauheliha ja sipuli. Mausta seos hyvin. Laita kukkakaalipalat ja jauhelihaseos uunivuokaan, kaada päälle muna-kasvisrasvaseos. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista vielä kymmenisen minuuttia.

Tarjosin lohkoperunoiden kera. Muusi kävisi myös hyvin. Lisäksi paljon salaattia, on kukkakaalista huolimatta aika lihaisaa.