Sain oman Hotpot-padan ja sitä piti päästä kokeilemaan heti. Miksihän en ole tullut hankkineeksi tätä pataa, on nimittäin tosi kätevä! Tällä voi ruskistaa jauhelihan liedellä, heittää sekaan muut ainekset ja lykätä uuniin. Pataruoat ja laatikot mielletään ehkä enemmän syksy- ja talviruuiksi, mutta meillä niitä tehdään myös kesällä, kun kypsennys tapahtuu uunissa, niin jää aikaa muuhunkin…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

646197.jpg

 

Tilkka öljyä

400 g  kevyttä jauhelihaa

2  sipulia

2  punajuurta

4  porkkanaa

½  varhaiskaali

Pienehkö purjo

2 dl  täysjyväriisiä

4 dl  vettä

2,5 dl  kolmen juuston ruokakermaa tai muuta ruokakermaa

1 lihaliemikuutio

1 tl  suolaa

 

Kuumenna Hotpot-pata liedellä (tai paistinpannu….). Ruskista jauheliha, lisää joukkoon silputut sipulit ja kaali sekä liemikuutio. Pyörittele jonkin aikaa, että kaali vähän pehmenee. Lisää raastetut juurekset ja muut aineet. Kuumenna liedellä vielä sekoitellen, että liemikuutio ehtii sulaa. (Jos et omista Hotpottia, niin sekoita kasvikset uunivuoassa, sekoita joukkoon ruskistettu liha, lämmitä paistinpannulla neste ja liemikuutio ja kaada uunivuokaan). Nakkaa vuoka sitten uuniin ja kypsennä 175 asteessa tunnin verran. Lisänä maistuu puolukkasurvos ja salaatti.